Napi vicc
És hány éves a bácsi...???
Egy "régi" vicc ma estére: ki hány éves?
A tévében műsort tartanak a hosszú élet titkáról.
Először egy hetven éves bácsit mutatnak be, aki sosem dohányzott, mit mondjak hatvannak se látszik...
Aztán egy nyolcvan éves következik, aki elmondja, hogy egész életében megtartóztatta magát az alkoholtól, hát ő is elég jól néz ki - egy tízest letagadhat nyugodtan.
Végül a közönség nagy megrökönyödésére betolnak tolószékben egy hófehér hajú, reszketeg bácsit, hát nincs valami jó állapotban, az bizonyos.
- No bácsikám! - kedélyeskedik a riporter - mit üzenne a fiatalabb nézőknek, mi a hosszú élet titka?
- Hát fiam... ha tényleg érdekel titeket... reggel egy nő, délben egy nő, és este is egy nő...
- És hány évet tetszett megérni ezzel a módszerrel?
- Hát bizony már a harmincötödiket taposom, ha jól emlékszem...
Médiatár
Receptek
BABOS TÉSZTA
Népszerű és laktató, de nem könnyű simonfai étel a Babos tészta.
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 l víz
- 0.5 kg szárazbab
- 2 db közepes petrezselyemgyökér
- 4 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma...izlés szerint só, lestyán.....
- 1 zacskó nagy kockatészta
ELKÉSZÍTÉS:
A babot előző este beáztatjuk. A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát hosszúkásra szeljük, s ez után - a tészta kivételével - föltesszük főni. Ha megfött, a zöldségekkel együtt leszürjük a a levet - a babot külön vesszük - , s ebből izlés szerint egy kis rántással levest készítünk. A babot összetörjük, paprikás-hagymás zsírral megöntözzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és erre halmozzuk az összetört babot.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!
SZARVASPÖRKÖLT:
HOZZÁVALÓK 10 személyre:
- 3 kg szarvascomb
- fél kiló vöröshagyma
- fél kiló zöldpaprika és paradicsom
- 50 dkg zsír
- 30 dkg füstölt szalonna
- két fej fokhagyma
- két doboz marhamájkrém
ételízesítő, só,bors és izlés szerint száraz vörösbor....
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kockára vágott füstölt szalonnát, a vékonyra szelt zöldpaprikát,paradicsomot és a felkockázott szarvashúst. Ezeket együtt pároljuk, s miután a hús levet eresztett, hozzáadjuk a sót, fokhagymát, pirospaprikát, s izlés szerint fűszerezzük. Az elpárolgott vizet vörösborral pótoljuk. Folyamatosan kóstolva kis lángon főzzünk, s közben a levet májkrémmel sűrítjük. Köretnek főtt burgonyát vagy nokedlit kinálunk.