Napi vicc
Egy nő elviszi a macskáját az állatorvoshoz, mert úgy veszi észre, hogy az állat rosszul hall. Az orvos megállapítja, hogy a macska fülét benőtte a szőr, ezért nem hall rendesen, ezért azt tanácsolja a nőnek,
hogy vegyen a gyógyszertárban szőrtelenítőt, azzal kenje be a macska fülét.
A nő bemegy a gyógyszertárba és kéri a szőrtelenítőt. A gyógyszerész odaadja és közben elmondja a tudnivalókat:
- Ha a hónalján használja, utána két napig ne használjon dezodort!
- Nem a hónaljamra kell - mondja a nő.
- Ha a lábáról szedi le a szőrt, akkor két napig ne hordjon harisnyát!
- adja a tanácsait a gyógyszerész.
- Nem a lábamra kell - mondja a nő türelmetlenül. - A
cicusomnak viszem.
- Ó... ez esetben két napig ne üljön biciklire...
Médiatár
Receptek
BABOS TÉSZTA
Népszerű és laktató, de nem könnyű simonfai étel a Babos tészta.
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 l víz
- 0.5 kg szárazbab
- 2 db közepes petrezselyemgyökér
- 4 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma...izlés szerint só, lestyán.....
- 1 zacskó nagy kockatészta
ELKÉSZÍTÉS:
A babot előző este beáztatjuk. A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát hosszúkásra szeljük, s ez után - a tészta kivételével - föltesszük főni. Ha megfött, a zöldségekkel együtt leszürjük a a levet - a babot külön vesszük - , s ebből izlés szerint egy kis rántással levest készítünk. A babot összetörjük, paprikás-hagymás zsírral megöntözzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és erre halmozzuk az összetört babot.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!
SZARVASPÖRKÖLT:
HOZZÁVALÓK 10 személyre:
- 3 kg szarvascomb
- fél kiló vöröshagyma
- fél kiló zöldpaprika és paradicsom
- 50 dkg zsír
- 30 dkg füstölt szalonna
- két fej fokhagyma
- két doboz marhamájkrém
ételízesítő, só,bors és izlés szerint száraz vörösbor....
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kockára vágott füstölt szalonnát, a vékonyra szelt zöldpaprikát,paradicsomot és a felkockázott szarvashúst. Ezeket együtt pároljuk, s miután a hús levet eresztett, hozzáadjuk a sót, fokhagymát, pirospaprikát, s izlés szerint fűszerezzük. Az elpárolgott vizet vörösborral pótoljuk. Folyamatosan kóstolva kis lángon főzzünk, s közben a levet májkrémmel sűrítjük. Köretnek főtt burgonyát vagy nokedlit kinálunk.