Napi vicc
Egy asszony az éjszaka közepén arra ébred, hogy nincs mellette az ágyban a férje. Felkel, kimegy a hálószobából, és látja, hogy a férfi ott ül a konyhaasztalnál egy üveg Whisky mellett és bánatos arccal bámulja a falat. Kortyol egyet a poharából, majd kitöröl egy könnycseppet a szeméből.
- Mi baj van, drágám? Miért nem alszol ilyen késő éjjel? - kérdezi a feleség.
A férj felnéz:
- Emlékszel, amikor elkezdtünk járni, és még csak 16 éves voltál?
- Igen, emlékszem.
- És arra, amikor az apád rajtakapott minket a kocsija hátsó ülésén?
A nő leereszkedik a férje mellé egy székre:
- Igen, édesem, erre is emlékszem.
- Aztán a fejemhez nyomott egy fegyvert és azt mondta: "Vagy elveszed a lányomat, vagy gondoskodom róla, hogy 20 évre börtönbe kerülj!"
- Igen, rémlik valami. - feleli halkan az asszony.
- Na, ...hát éppen ma szabadulnék!
Médiatár
Receptek
BABOS TÉSZTA
Népszerű és laktató, de nem könnyű simonfai étel a Babos tészta.
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 l víz
- 0.5 kg szárazbab
- 2 db közepes petrezselyemgyökér
- 4 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma...izlés szerint só, lestyán.....
- 1 zacskó nagy kockatészta
ELKÉSZÍTÉS:
A babot előző este beáztatjuk. A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát hosszúkásra szeljük, s ez után - a tészta kivételével - föltesszük főni. Ha megfött, a zöldségekkel együtt leszürjük a a levet - a babot külön vesszük - , s ebből izlés szerint egy kis rántással levest készítünk. A babot összetörjük, paprikás-hagymás zsírral megöntözzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és erre halmozzuk az összetört babot.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!
SZARVASPÖRKÖLT:
HOZZÁVALÓK 10 személyre:
- 3 kg szarvascomb
- fél kiló vöröshagyma
- fél kiló zöldpaprika és paradicsom
- 50 dkg zsír
- 30 dkg füstölt szalonna
- két fej fokhagyma
- két doboz marhamájkrém
ételízesítő, só,bors és izlés szerint száraz vörösbor....
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kockára vágott füstölt szalonnát, a vékonyra szelt zöldpaprikát,paradicsomot és a felkockázott szarvashúst. Ezeket együtt pároljuk, s miután a hús levet eresztett, hozzáadjuk a sót, fokhagymát, pirospaprikát, s izlés szerint fűszerezzük. Az elpárolgott vizet vörösborral pótoljuk. Folyamatosan kóstolva kis lángon főzzünk, s közben a levet májkrémmel sűrítjük. Köretnek főtt burgonyát vagy nokedlit kinálunk.