Napi vicc
Két barátnő elhatározza, hogy rendeznek egy görbe estét a férjeik nélkül.
Az este jól, pompásan érzik magukat, kicsit iszogatnak is. Ahogy hazafelé botladoznak, hirtelen mindkettőjükre rájön a pisilhetnék.
Mivel éppen egy temető mellet vannak, bemennek a sírokhoz a bokrok közé.Mikor végeznek, azzal a problémával szembesülnek, hogy nincs semmi , amivel megtörölhetnék magukat.
Egyikük lehúzza a bugyiját és megtörölközik vele, majd eldobja a ruhadarabot.
A másiknak jobb ötlete támadt, a mellette lévő síron található koszorúról leszakította a szalagot.
Másnap az egyikük férje szomorúan mondja a haverjának:
- Te komám, nem tudom hol voltak az asszonyaink, de az én feleségem bugyi nélkül jött haza.
- Az semmi! - mondja a másik. - Te még szerencsés vagy, az enyémnek a seggén egy szalag volt azzal a felirattal, hogy " Sosem felejtünk el, a helyi tűzoltóörs"
Médiatár
Receptek
BABOS TÉSZTA
Népszerű és laktató, de nem könnyű simonfai étel a Babos tészta.
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 l víz
- 0.5 kg szárazbab
- 2 db közepes petrezselyemgyökér
- 4 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma...izlés szerint só, lestyán.....
- 1 zacskó nagy kockatészta
ELKÉSZÍTÉS:
A babot előző este beáztatjuk. A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát hosszúkásra szeljük, s ez után - a tészta kivételével - föltesszük főni. Ha megfött, a zöldségekkel együtt leszürjük a a levet - a babot külön vesszük - , s ebből izlés szerint egy kis rántással levest készítünk. A babot összetörjük, paprikás-hagymás zsírral megöntözzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és erre halmozzuk az összetört babot.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!
SZARVASPÖRKÖLT:
HOZZÁVALÓK 10 személyre:
- 3 kg szarvascomb
- fél kiló vöröshagyma
- fél kiló zöldpaprika és paradicsom
- 50 dkg zsír
- 30 dkg füstölt szalonna
- két fej fokhagyma
- két doboz marhamájkrém
ételízesítő, só,bors és izlés szerint száraz vörösbor....
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kockára vágott füstölt szalonnát, a vékonyra szelt zöldpaprikát,paradicsomot és a felkockázott szarvashúst. Ezeket együtt pároljuk, s miután a hús levet eresztett, hozzáadjuk a sót, fokhagymát, pirospaprikát, s izlés szerint fűszerezzük. Az elpárolgott vizet vörösborral pótoljuk. Folyamatosan kóstolva kis lángon főzzünk, s közben a levet májkrémmel sűrítjük. Köretnek főtt burgonyát vagy nokedlit kinálunk.