Napi vicc
A pap, aki nem tudott hazudni…
Egy rendkívül csinos fiatal hölgy repülőgépen tér haza Svájcból. Egy pap mellé szól a jegye, akit megszólít.
- Bocsánat Atya, megtenne nekem egy szívességet?
- Természetesen kisasszony, mit tehetek Önért?
- Van egy problémám. Vettem magamnak egy remek elektronikus szőrtelenítő berendezést. Nagyon sokat fizettem érte. Jóval meghaladja a vámmentesen bevihető értékhatárt és attól felek, hogy elkobozzák. De Ön talán titokban át tudná vinni számomra a vámon a reverendája alatt.
- Valóban át tudnám vinni drága, de figyelmeztetnem kell, hogy még sohasem voltam képes hazugságra.
- Önnek olyan becsületes a képe, hogy öntől sohasem fognak kérdezni semmit -mondta a hölgy és már át is adta a szőrtelenítőt.
Leszállás után az Atyára kerül a sor a vámvizsgálatnál.
- Atya, van Önnek bármiféle vámköteles áruja? -kérdezi a vámtiszt.
- A fejem búbjától a derekamig semmiféle vámolni valóm sincs fiam.
A választ furcsállotta a vámtiszt és tovább kérdezi:
- És deréktól lefele?
- Van egy csodálatos szerkezetem, ami nők szolgálatára rendeltetett, de használva még sohasem volt.
A vámtiszt fuldokolva a nevetéstől:
- Rendben van, tessék továbbmenni Atya. Kérem a következőt!
Médiatár
Receptek
BABOS TÉSZTA
Népszerű és laktató, de nem könnyű simonfai étel a Babos tészta.
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 l víz
- 0.5 kg szárazbab
- 2 db közepes petrezselyemgyökér
- 4 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma...izlés szerint só, lestyán.....
- 1 zacskó nagy kockatészta
ELKÉSZÍTÉS:
A babot előző este beáztatjuk. A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát hosszúkásra szeljük, s ez után - a tészta kivételével - föltesszük főni. Ha megfött, a zöldségekkel együtt leszürjük a a levet - a babot külön vesszük - , s ebből izlés szerint egy kis rántással levest készítünk. A babot összetörjük, paprikás-hagymás zsírral megöntözzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és erre halmozzuk az összetört babot.
JÓ ÉTVÁGYAT !!!
SZARVASPÖRKÖLT:
HOZZÁVALÓK 10 személyre:
- 3 kg szarvascomb
- fél kiló vöröshagyma
- fél kiló zöldpaprika és paradicsom
- 50 dkg zsír
- 30 dkg füstölt szalonna
- két fej fokhagyma
- két doboz marhamájkrém
ételízesítő, só,bors és izlés szerint száraz vörösbor....
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kockára vágott füstölt szalonnát, a vékonyra szelt zöldpaprikát,paradicsomot és a felkockázott szarvashúst. Ezeket együtt pároljuk, s miután a hús levet eresztett, hozzáadjuk a sót, fokhagymát, pirospaprikát, s izlés szerint fűszerezzük. Az elpárolgott vizet vörösborral pótoljuk. Folyamatosan kóstolva kis lángon főzzünk, s közben a levet májkrémmel sűrítjük. Köretnek főtt burgonyát vagy nokedlit kinálunk.